Neute by Master / FATHOM

© Tatsuya Tabii© Tatsuya Tabii© Tatsuya Tabii© Tatsuya Tabii+ 16


  • Area Area of ​​this architectural project Area:
    150 m²

  • Year Year of completion of this architecture project

    Year:


    2020


  • Photographs Photographs: Tatsuya Tabii

  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project

    Manufacturers: BEAUTY GARAGE, KANASE, KY Tile Co., Ltd., TAKARA BELMONT, Tajima


© Tatsuya Tabii
© Tatsuya Tabii

Text description provided by the architects. I took the elevator to the fifth floor on the back street of a tenant building facing the arcade on Hondori in Hiroshima City. The first time I saw the skeleton of the building after the demolition of the existing store, I was struck by the view, which was completely different from the view on the ground.

© Tatsuya Tabii
© Tatsuya Tabii
Plan
Plan
© Tatsuya Tabii
© Tatsuya Tabii

The long, narrow space had windows on both sides in the longitudinal direction, and infrastructure amenities such as outdoor units and roof ducts from other buildings were distributed throughout the space, giving us a glimpse of the beauty of factory architecture. Unlike the hustle and bustle and glamor on the ground, I found this landscape to be very appealing. I thought of the landscape created by the collection of infrastructure uniformly painted in beige like a modern urban desert, and wondered if it would be possible to create a clear and liquid space like an oasis born there.

© Tatsuya Tabii
© Tatsuya Tabii

The cutting cabin, which is the main function of the living room, is located in the central core of the long and narrow space, and the partitions between them are made of transparent blue acrylic to bring liquid humidity to the space. The mirrors are carved into a large diagonal shape, based on the parallelogram shape of sunlight entering through the window. The view of the living room’s daily work is cut into the surface layers of blue acrylic water, as if light is passing through it.

© Tatsuya Tabii
© Tatsuya Tabii

The days of self-control by Corona. With the development of the Internet, it has become possible to hold meetings in remote locations and the number of people working from home has increased, so there is no doubt that everything can be done at home. It became clear that if the service for the customer’s desire is supposedly simple and one-dimensional, it can be experienced in the domestic space. So what is the role of the commercial space? Isn’t that an “enrichment”? I feel like people won’t come to a salon unless they can experience a sense of richness and a sense of the unusual by being able to enjoy an extraordinary feeling that they usually cannot experience. for a moment or by weaving various services into one in a deep, multi-layered layer.

© Tatsuya Tabii
© Tatsuya Tabii

In this living room space, I hope people not only get their haircuts but also recover from the hustle and bustle of everyday life in the unusual liquid space with sunlight filtering through the trees. , assimilate new knowledge and culture, and welcome their new hairstyle with a worthy spirit and heart. A hanging garden like an oasis full of greenery floating in the middle of the urban space. A story that cannot be lived online or at home, but can only be lived here, begins as the elevator door opens today on the fifth floor.

© Tatsuya Tabii
© Tatsuya Tabii



Source link

Comments are closed.